Jučer je u Beogradu u tužilaštvu saslušana Miljana Kecmanović majka Koste Kecmanovića dječaka koji je počinio masakr u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. maja u kojem je usmrtio devet učenika i čuvara škole a ranio je nastavnicu istorije i još petero djece.

Prema pisanju Kurira a na osnovu saznanja koje su dobili od jednog izvora koji je blizak istarzi Kosta se navodno premišljao prije masakra i namjeravao je da pozove majku da dođe u školu po njega ali je onda ipak odlučio da svoj pakelni plan sprovede u djelo. Otac Vladimir Kecmanović je isti dan uhapšen i određen mu je pritvor od mjesec dana a majka je ispitana da bi se utvrdilo da li je Kosta bio zapostavljeno ili zlostavljano dijete.

O cijelom slučaju su u emisiji na Kuriri televiziji sa voditeljkom razgovarali i advokatica Jovanka Zečević i sudski vještak Ljubiša Božić koji smatra da je situacija sa zlostavljanjem u ovom slučaju jako sporna kao i zanemarivanje i po njegovom mišljenju u Kostinom slučaju možda roditelji nisu željeli da vide da njihovo dijete ima probleme.

On smatra da su morali postojati znakovi da nešto nije u redu i to se moralo odraziti i na njegovo ponašanje. Sagovornici smatraju da je nemoguće da se u kući desi nešto tako intenzivno što će jedno dijete za primjer pretvoriti u masovnog ubicu a da se to ne primjeti. Jasno je da je Kosta inteligentno dijete jer je on cijeli svoj jezivi zločin pomno isplanirao i nejasno je kako niko ni u kući ni u školi nije primjetio da se sa njim nešto dešava.

Preporučujemo