Po nekim načinima življenja, neki ljudi vjeruju da svaki dio kuće na neki način može pozitivno ili negativno da djeluje na vaš život, a to se najviše tiče feng šui načina življenja, te se po njemu smatra da je za novac veoma važan ugao bogatstva. Za to treba da utvrdimo gdje je najudaljenija jugoistočna tačka u našem domu, te je za vas najbolje da u tom dijelu svoga stana ili kuće obavljate sve što je vezano za novac, da pripremate račune za plaćanje, da držite svoje rezerve u gotovini na tom mjestu, priznanice od plaćanja.

U tom dijelu svoga doma treba da postavite i simbol koji za vas predstavlja bogatstvo i sa kojim imate osjećaj da živite u obilju. Kao univerzalni feng šui simboli koji privlače novac su biljke zlatni bršljan, “dolar” koji je poznat pod imenom “žad” ili pahira. Vi slobodno sami izaberite neki simbol kojeg najviše volite i biljku koju možete najlakše da održavate. Kada su boje u preuređivanju u pitanju, odlične su srebrna i plava, nijansa tirkiza, te je dobro na tim dijelovima doma imati neke slike iz prirode, a ogledala možete da postavite na način da se slike ogledaju u njemu

Vrlo je bitno da se u tom dijelu kuće ili stana ne stvara nered, i nikao ne smije tu da se sakuplja prašina ili paučina, jer tada energija postaje statična i ne postoji šansa da na takvu energiju novac pristiže. Ukoliko vam se ljušti boja sa zidova, računajte i da će vaš novčanik biti prazan. U svakoj prostoriji treba da se vodi računa o jugoistočnom uglu, jer je to “obilje u malom” tako da možete da ponovite neki od simbola i na tim mjestima.

Preporučeno