Nakon nestvarne utakmice, produžetaka i izvođenja jedanaesteraca, Argentina je po treći put u istoriji postala prvak svijeta nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Francusku! Nakon 2-2 “regularnog” dijela utakmice, uslijedili su dramatični produžeci. Sa svakim golom, na kraju 120 minuta igra se na jedanaesterce 3-3, a “Gaučosi” bolji. Čak ni het-trik Kyliana Mbappea nije pomogao Francuzima da izbjegnu poraz jer su milioni pomahnitalih Argentinaca slavili Lionela Mesija, dvostrukog strijelca u finalu, dok se sve vrijeme približavao statusu najboljeg fudbalera sa svjetskom titulom.

Argentina je odigrala najbolje poluvrijeme prvenstvene utakmice, prvi dio te utakmice. , ostvarila je ogromnu prednost koju je apsolutno zaslužila. Od prvog minuta je uspostavljena dominacija svuda na terenu, Francuzi nisu mogli da se podignu, a počeli su i da liče na tim koji je stigao do “boginje” borbe.

Lionel Scaloni je taktički uništio Didiera Deschampsa, koji je “priznao grešku” i napravio duplu izmjenu na kraju prvog poluvremena. Prekršaji Oliviera Girouda i Ousmanea Dembelea, Lionel Messi je doveo Argentinu u prednost i oni su napustili teren. Bilo je to u 23. minuti. Dembele je s leđa spustio Di Mariju, Mesi je mirno dodao loptu Argentini, a Hugo Lloris ju je dodao na drugu stranu.

Oglasi - Advertisement