Mada nisu postojala vremena u kojima je biti roditelj bilo lako, nekako u današnja vremena koja su prepuna nekih turbulencija, nekih stalnih opasnosti, stresa i problema, čini se da je posebno teško i na neki način raumatično biti roditeljem i paziti na svoje dijete, jer opasnosti vrebaju sa svih strana, a za neke od njih nismo ni svjesni da postoje. Tako se i ova beba iz Oksforšira u Velikoj Britaniji koja ima samo 15 mjeseci budila svake noći i to uvijek u isto vrijeme, a njeni roditelji, majka Šenon Ričardson i otac Džek nisu sumnjali da se iza toga krije pravi užas. Tako su jedne večeri ok su gledali televiziju preko kamere za bebu čuli duboki muški glas koji je govorio ”bebo, bebo”

Roditelji su se prestravili misleći da se u sobi njihovog sina nalazi nepoznati muškarac. Pojurili su uz stepenice. Tada su doživjeli pravi šok kada su shvatili da se nepoznati muškarac obraća njihovoj bebi preko kamere za bebe.Kada je Džek shvatio da glas dolazi preko kamere odmah je iščupao kablo. Šenon se nakon toga dodatno zabrinula, jer je shvatila da postoji velika mogućnost da ih je taj muškarac špijunirao preko kamere, te su u strahu da ih je taj nepoznati muškarac sedmicama špijunirao preko te kamere:

” Ovo je bolesno, uznemirena sam i ljuta. Koliko li je dugo posmatrao Fredijevu sobu? Mi ga presvlačimo nakon kupanja i stavljamo ga u krevet” – izjavila je Šenon strahujući da je muškarac svo vrijeme posmatrao šta oni rade. Otkrili su i da su tu kameru bili dobili na poklon dok je Šenon još bila u drugom stanju.

 

Preporučeno