BEOGRAD/STARA PAZOVA – Janko iz Stare Pazove kaže da za grejanje tokom cele zime ne potroši više od 100 evra, a prostire se na površini od blizu 230 kvadrata, što je izazvalo veliko interesovanje građana Srbije!

 

Pronašao je vlastiti način da nekim ljudima smanji mjesečne račune za grijanje tijekom zime. Osim toga, Janko je rekao da je ovaj način grijanja i ekološki i zdrav, puno zdraviji od grijanja na fosilna goriva.

 

U videu Agromedije otkrio je i da se za grijanje koristi stabljikom soje, pa je za cijelu sezonu grijanja potrošio samo 100 eura. Rekao je i da nije jedini, jer u njegovoj Pazovi to radi još deset susjeda.

 

– Sojinu slamu koristim za grijanje, također proizvodim soju kao nusproizvod koji može poslužiti kao slama za podzemne humusne objekte koje koristim za spaljivanje. Dakle, moj kotao radi na bale sojine slame, kaže Janko u videu objavljenom na YouTubeu.

 

Rekao je da je prošla zima bila toplija i da mu je još dosta ostalo, pa ove godine nije toliko pakirao, inače je za sezonu pripremio 1200 vreća. Pitajte ga koliko kvadrata grije, kaže da je to kuća od 180 kvadrata, uključujući garažu i pomoćne zgrade, ukupno 230 kvadrata, a njegova primanja ne prelaze 100 eura tijekom cijele zime.

Janko u dnevnom boravku ima i sobni termostat kojim podešava temperaturu koja je u njegovoj kući uvijek 21,5 stupnjeva. Kad ga nema kod kuće? njega je lako popraviti

 

Rekao je da kada obitelj ide na svijeće, on namjesti termostat tako da kada spali 8 paklica tijekom dana i podigne termostat baterije na određenu razinu, ako počne gorjeti danas u 14 sati do sutra u 14 sati: 00, nema potrebe za korištenjem dodatnog paketa. Akumulator će zadržati temperaturu i poslati je objektu.

 

Preporučujemo