Do samo prije nekoliko godina na Osluši, jednoj od padina Tare bi vas dočekali samo brda i tek poneki pješak, a danas na tome lokalitetu vikendice samo niču, jedna za drugom. Mnogi su odlučili da haos u gradu zamijene sa mirnim životom u prirodi, a jedan od njih je i Vladimir Popović, inače rođeni Beograđanin koji je život na asfaltu zamijenio onim na Tari, i kako kaže nije se pokajao. Priznao je da jako voli Beograd, ali da mu je u posljednje vrijeme njegov grad postao naporan za život:

“Napustio sam stabilan posao, rad u jednoj banci. Mlađa djevojčica imala je problema sa disanjem i prva odluka je bila da nađemo plac u prirodi, i ljekari su nas savjetovali da more zamijenimo planinom. Sasvim slučajno odlučili smo da to bude Tara i tu smo napravili prvu kuću bez ikakvih daljih planova da se bavimo turizmom, jednostavo napravili smo kuću i upravo tu je počelo naše porodično uživanje i odmor”, ističe Vladimir.

Ipak, kao iskusni ekonomista, on nije mogao da samo sjedi skrštenih ruku, pa je nedugo nakon preseljenja na Taru, počeo da se bavi turizmom. Obasnio je kako su napravili još dvije kuće za izdavanje, te da mu tu dolaze gosti sa svih strana svijeta:

.”Korona virus je doprinjeo porastu broja domaćih turista. Kao da nam je to samo otvorilo oči koliko je naša zemlja lijepa i da prije odlaska na crnogorsko i grčko primorje treba obići ova naša prostranstva. Zapadna Srbija nam nudi mnogo ljepote, Tara koja ima dva jezera, rijeke i vidikovce, gdje vam nije dovoljno ni mjesec dana provedenih i opet ne možete sve obići. Polazim od sebe, za sedam godina koliko sam na Tari nisam uspio sve vidikovce obići, ima toliko prirodnih ljepota gdje svako može naći nešto što će ga baš tu i zadržati”, ističe Vladimir.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno