Prije više od 25 godina pjevačica Zana Nimani je zajedno sa članovima svoje porodice, suprugom Đorđem i kćerkom Teom napustila Srbiju. Ona se sa tim svojim odlaskom zauvijek oprostila od muzičke scene, te je danas veoma uspješna žena u Kanadi te se bavi finansijama u jednoj kompaniji. Zana je početkom 1991. godine rodila svoju kćerku Teu u Beogradu, a veće nakon nekoliko mjeseci je samo spakovala svoje kofere te se odselila u Kanadu, i to zajedno s asvojim suprugom i sa svojom kćerkom

Mnogi koji su je poznavali su otkrili da je Zana to učinila zbog političkih dešavanja koja su bila na ovim prostorima u to vrijeme, nakon kojih je krenuo i krvavi rat, a njena diploma sa Pravnog fakulteta u Beogradu joj je pomogla da sebi i svojoj porodici obezbijedi normalan i lagodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Tu se zaposlila u firmi koja se bavi menadžmentom, a njen suprug radi u svojoj struci u poslu oko željeznice. Njihova kćerka Tea je završila studije na jednom od prestižnih koledža u Kanadi. Zana se više ne bavi pjevanjem, a li je Tea naslijedila talent od majke te je već imala nastupe u nekoliko mjuzikla, ali nije imala želju da svoju karijeru nastavi u pjevanju, već se posvetila studiranju. Tea po mnogima mnogo liči na Zanu, a i po ponašanju svi kažu da su iste.

Malo ko je mogao da zamisli grupu “Zana” bez čuvene plavuše koja je ostavljala bez daha gdje god da se pojavi. Sve oko grupe Zana je počelo 1979. godine kada su se pojavili na muzičkoj sceni, a ogromnu slavu postižu tri godine kasnije sa svojim prvim velikim hitom ”Dodirni mi koljena”

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Preporučujemo