Božen Žumbor je u devedesetima bila jedna od najbogatijih žena u Srbiji a veliki uspjeh je postigla sa svojom kompanijom Božen kozmetiks koja je proizvodila preparate za njegu tijela i lica na prirodnoj bazi.

Božen se na TV ekranima prvi put pojavila u emisiji koju je vodio najpopularniji voditelj u to vrijeme Milovan Ilić Minimaks 1991. godine i ubrzo je njena kozmetika postala jako popularna a oni stariji se i danas sjećaju rukavice za skidanje šminke koja je bila najprodavaniji proizvod u Jugoslaviji neko vrijeme.

Božen je bila kćerka jedinica i sa roditeljima je živjela u Holandiji a nakon što je u Beogradu osnovala svoju kompaniju živjela je na relaciji između ove dvije zemlje. Nikada se nije udavala a mediji us pisali da je ona bila zaljubljena u pokojnog pjevača Marinka Rokvića sa kojim je navodno bila u vezi prije nego se on oženio Slavicom. Upoznali us se u Holandiji kada je Marinko nastupao u restoranu Jugoslavija koji je držao Boženin otac i počeli su svoju vezu mada je Marinko svima pričao kako mu nije stalo do nje a ona je njega ludo voljela.

Njihova veza je trajala oko dvije godine i Marinko je Božen obećavao i da će je oženiti pa joj je rekao i da je našao kuću u kojoj će živjeti i ona mu je dala i novac za nju. Samo nekoliko mjeseci kasnije Marinko je raskinuo sa Božen i oženio je Slavicu koja mu je rodila sinove Marka i Nikolu. Božen se družila sa mnogim poznatim ličnostima a kada se razbolila nikoga nije bilo pored nje. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo