Kada je svijet zabave, muzike i umjetnosti u pitanju, poznato je da su mnogi trendivi na tim poljima krenuli iz Amerike ili nekih drugih zapadnih zemalja, a da su se druge zemlje prilagođavale tim trendovima. Naravno da je bilo izuzetaka, ali i dalje najveći uticaj na muzički svijet ima Amerika, a treba se samo prisjetiti bojbendova, house muzike, ženskih bendova i velikih zvijezda kao Britni Spirs ili Bijonse. tako je i na području bivše Jugoslavije tokom rata i nakon jega se na muzičkoj sceni pojavilo mnogo novih muzičkih imena, pjevača i bendova, koji su radili u lošijim uslovima, ali su imali želju da liče na house grupe sa zapada. Upravo jedna od takvih grupa je bila i ”Duck”

Ova grupa je kombinovala house muziku sa repanjem i ženskim vokalima, a ženski vokal u toj grupi je bila Danica Bukilić koja je bila poznatija kao Coka, a koja je bila tiha patnja mnogih muškaraca. Pjevačica hitova “Nemoj Saša” i “Pedro” je uživala u slavi ali je bila i na meti mnogih kritičara radi svojih vokala. U to vrijeme je pjevanje na playback bilo u modi, pa su nakon velike svjetske afere sa grupm ”Mili i Vanili” svi pomno pratili da li pjevači zaista pjevaju svoje pjesme ili to radi neko drugi za njih. Tako su i Cokine vokale pripisivali pjevačicii Mariji Mihajlović koja je kasnije stekla slavu u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”, kao član žirija

Duck je grupa koja više ne postoji, a Coka se danas bavi skroz drugim poslom. Ona danas radi kao službenica u Pošti u Beogradu, ali i dalje veoma atraktivno izgleda, a njenih hitova se i dalje sjećaju neke malo starije generacije, dok mlađe baš  ne slušaju tu muziku.

Preporučeno