Prije nekoliko dana je obilježeno tačno dvadeset godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i na groblju je bio veliki broj njegovih prijatelja i poštovalaca njegovog djela. Tu su bili i njegova supruga Ružica te kćerka i sin koj su danas odrasli ljudi i na koje bi njihov otac sasvim sigurno bio ponosan.

Ružica Đinđić se nakon ubistva supruga povukla iz javnosti i jako rijetko imamo priliku da je vidimo a malo je poznato da je ona u svojoj mladosti bila u spotu najpoznatijeg i najomiljenijeg pop pjevača u regionu Zdravka Čolića. Radi se o spotu za pjesmu Malo pojačaj radio koji je snimljen u osamdesetim a u to vrijeme Ružica je važila za jednu od najljepših djevojaka u Beogradu u koji je došla na studije iz rodnog Novog Sada.

Spot za ovu poznatu pjesmu koja je bila veliki hit je režirao Boris Miljković koji je tek nedavno otkrio da je  misteriozna djevojka iz Čolinog spota upravo Ružica Đinđić. Boris je rekao da su oni u to vrijeme bili dio generacije koja je imala iste afinitete i Ružicu su tada svi poredili sa ljepoticom Kim Vajld dok je Zoran iako je bio stariji od njih nekoliko godina bio takođe u njihovom društvu.

Svi su bili dobri drugovi i Boris je pitao Ružicu da se pojavi u spotu i ona je pristala a ona se tu vidi samo sa leđa pa nije ni čudo što niko nije znao o kome se radi. Nakon toga se Ružica udala za Zorana i rodila je dvoje djece a svi se slažu da je i danas prava ljepotica.

Oglasi - Advertisement