U nastavku današnjeg članka vraćamo se malo u 1970-te i 1980-te, kada je život bio bolji, a kvalitet veći.Ukratko, tada je snimljena najbolja muzika i filmovi, ali nažalost naši heroji iz djetinjstva odlaze jedan po jedan.Ako je do sada niste prepoznali, to je Vesna Mahodžić, koja je već 10 godina teško bolesna i jedva sastavlja kraj s krajem.Povrh toga, proživjela je ogromnu porodičnu tragediju kada je njen jedini brat poginuo u velikoj saobraćajnoj nesreći.Otac ju je naterao da dovrši tablete, ali se ona iskrala u Beograd da završi predstavu i konačno dokaže da nije toliko pogrešila.

 

Tako mi danas govorimo o popularnoj srpskoj glumici koja se proslavila u hit ulozi u seriji i filmu “Vruć vetar”, a svoju inače poslednju filmsku ulogu odigrala je za vreme sankcija 1994 godine u filmu “Seoba srba”. “Zaboravljena sam. Karijeru sam počela sa zabavnom emisijom „Koncert za mladi ludi svet” 1968, a poslednje što sam radila je TV drama „Seoba Srba”, 1994. Niko me već 22 godine nije pozvao, a utkala sam 26 godina svog velikog rada u televiziju. Moje ime se vezuje za „zlatno doba” televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program. Ali… – izjavila je jednom prilikom Vesna za “Politiku”.

“Moj otac vazduhoplovac završio je Kraljevsku vojnu akademiju u Londonu i bio protiv toga da studiram glumu. Ali kada je video da je cela arena na nogama u Puli i da se deset minuta klanjaju Gidri Bojaniću i meni, prestao je da se opire… Još se sećam njegovih reči: „U ovom poslu je sve neizvesno. Ti ćeš stalno morati da čekaš, a znam kakva si. Ubiće te to čekanje. To se na kraju i desilo” – opisala je Vesna.

Preporučujemo