Vjerujemo da svi ljubitelji prirode, ali i same životinje moraju znati legendu s naslovne fotografije. Riječ je o čovjeku iz Australije koji je cijeli život proveo sa životinjama, uglavnom krokodilima, i na kraju umro od njih. Mnogi bi rekli da je dao život za svoj rad, ali on je bio toliko uložen da mu nije bilo nimalo žao što je sve moralo ovako završiti.

 

 

Zvao se Steven Owen, a njegova smrt, koja ostaje misterij, dogodila se prije 17 godina. Naime, ubola ga je meduza u vrat te je preminuo na putu do bolnice. Kako navodi njegov tim, audio snimku cijele priče policija je uzela na analizu, ali nikada nije puštena u javnost kako bi se zaštitila privatnost same obitelji. “Ova snimka nikada neće biti javno objavljena. Nikada. Vidio sam je, ali ne želim je više gledati”, rekao je 2006. Irwinov najbolji prijatelj i redatelj John Stainton.

 

 

Paradoksalno, Owen je tog dana ronio tražeći tigrastog morskog psa, ali ga je ubila sasvim druga životinja. Tada je izletio raž dugačak gotovo tri metra, bio je bezopasan i stao je ispred njega da ga uhvati druga je priča, ona ga je zamijenila za morskog psa i nažalost nabila ga na kolac.

 

“Ubod mu je prošao kroz prsa kao vreli nož kroz maslac – kaže Owenov fotograf Justin Lyons koji je snimio tragični događaj iz neposredne blizine. Ostatak cijele priče pročitajte ovdje…  .

Preporučujemo