Legendarni Dragomir Bojanić Gidra retko govori javno o svom privatnom životu, pa mnogima nedostaje činjenica da je oženjen koleginicom Ljiljanom Kontić i ima ćerku Jelenu. Ljiljana i Gidra su se zaljubili na prvi pogled i venčali 1966. godine. Nekoliko godina kasnije, sreli su se na nekoliko godina. Fotografija na kojoj se Guidra i njena porodica sretno nasmijane također je jedna od rijetkih javnih fotografija na kojima su zajedno. Gidra jako voli svoju ženu, ali ima i probleme.

Zajedno su proveli tri decenije, uključujući dva razvoda i tri zaveta večne ljubavi. Upoznali su se na studijama glume, a Ljiljana je dve godine starija od Gidre. Ljalja, koju Gidra često od milja naziva svojom mezimicom, glumac je svoju romansu zadržao i posle studija, kada je bila u pozorištu u Užicu, a potom i u Vršcu. Nakon što se ona vratila u Beograd, venčali su se 1966. godine, a četiri godine kasnije dobili su ćerku Jelinu.

“Na Akademiji sam bila vrlo ambiciozna, ali onog trenutka kad sam se udala za Gidru, bila sam svesna da će u interesu porodice gluma morati da trpi. Valjda je to nama ženama u krvi. Gidrin humor je vedar, životan, ali on ima i dramskih uloga u kući. To je čovek koji može mnogo toga da istrpi, ali onog časa kada prsne, može svašta da se desi. Međutim, za naš brak najvažnije je da jedno u drugom poštujemo ličnost i njenu nezavisnost. Nema ništa samo za njega ili samo za mene”- otkrila je glumica u jednom intervjuu s početka osamdesetih godina.

Preporučujemo