I dalje je jedna od glavnih vijesti u cijelome svijetu deportacija Novaka đokovića, najboljeg tenisera svijeta, iz Australije, nakon desetak dana bizarne borbe oko vize i njegovoga učešća na turniru, a sve zbog toga jer novak nije vakcinisan. Povodom toga je neke stvari imao da kaže i legendarni hrvatski fudbalski trener Ćiro Blažević koji je dao svoj komentar na skandalozna dešavanja u Australiji  oko Novaka i oko njegove deportacije. Ovaj harizmatični stručnjak je podržao Novaka, i rekao je kako on Australiju više ne smatra kao neku uređenu državu:

“Njegovi rezultati su takvi da ih niko ne može zasjeniti. On je po mom mišljenju najveći sportista ove planete. Uskratili su mu mogućnost da osvoji 21. trofej. I on je griješio, ali oni su ga maltretirali. Australija za mene više nije jedna uređena zemlja. Da njega drže kao nekog kriminalca. Ja njega obožavam, nisam nikad imao priliku da mu stisnem ruku da ga upoznam. On je sportista koji nema nikakvih predrasuda, činjenica da je uzeo Ivaniševića za trenera to najbolje potvrđuje” rekao je je Blažević u emisiji “Nedeljom u 2”.. Ovaj legendarni Hrvat se bio osvrnuo i na temu vakcinacije:

” Žalostan sam jer je ostavio na sebe ozbiljnu fleku, nije smio tako deklarativno da kompromituje nešto što spašava čovječanstvo. S obzirom na njegov značaj, mogao je pomoći čovječanstvu da je rekao “Vakcinisaću ću se”. Ja nemam šta reći Đokoviću za ovo o vakcini jer ja ni svoju decu ne mogu da nagovorim da se vakcinišu. Oni imaju neke svoje stavove i razmišljanja koja su idiotska”, poručio je čuveni Ćiro.

Preporučeno