LAKTAŠI – Mladen D., mladić iz Laktaša koji je izvršio samoubistvo zbog snimka koji se ismijavao na društvenim mrežama, biće sahranjen danas na gradskom groblju u Laktašima. U dvorištu se okupio veliki broj ljudi. kuće, iako parada ispred kuće počinje u 13 sati. Ljudi su došli da se oproste od Mladena. Mladić će biti sahranjen u bijelom kovčegu na koji pada njegova majka Biljana i grli ga. Nije mogla da se odvoji od kovčega svog sina, a njegov otac je bio izbezumljen.

Mladenova sestra Dragana teši roditelje. Plakanje i jecanje kod kuće nakon gubitka voljenog sina, brata, unuka, rođaka, prijatelja. Mladenova fotografija je na kraju kovčega. Slika mladića koji prerano napušta ovaj svijet nakon traumatične scene. Komšije nemaju ništa osim hvale za Mladena. Priča se da je vrijedan i da najviše voli da uzgaja cvijeće za svoju majku. Naglasili su da neće odustati od traženja pravde, a najavili su i proteste.

 

Pesma koja će se čitati na sahrani

Rekli su mi, a ja ću pričat’ dalje…

Rekli su mi da si iz ljubavi rođen.

Rekli su mi da si bio dobro dijete. Rekli su mi da si dobrim vođen. Rekli su mi da si čuvan rijedak cvijete. Rekli su mi da si bio voljen.

Rekli su mi da si na oblaku spav’o. Rekli su mi da si htio samo bolje. Rekli su mi da si leptire pozdravlj’o. Rekli su mi da mrave nisi gazio. Rekli su mi da ti niko nije smet’o. Rekli su mi da si na sve pazio. Rekli su mi da sve oko tebe, bilo je sveto.

Rekli su mi da si voljet’ znao. Rekli su mi da si pušt’o druge. Rekli su mi da nisi bio zao. Rekli su mi srca punog tuge…

A, ja ću reći, ono što još nismo,

za odlazak tvoj, puno krivi svi smo. Jer Bog dragi anđela nam dadne, da za raj nas pripremi, pokajanja gladne. Jer Bog dragi anđela posla’ mila, da nas čuva, a mi, mi slomismo mu krila.

Putuj Mladene, jer s’neba si i došao, tvoja anđeoska duša ostavila je zlatni prah, svim stazama kuda si prošao…

Mirno spavaj….

Preporučujemo