Legenda narodne muzike, čuveni kompozitor, aranžer i harmonikaš Dragan Aleksandrić je u intervjuu za medije od prije par godina detaljno objasnio šta se događalo između njege i pjevačice Vesne Zmijanac. Naime, poznato je da su njih dvoje imali veoma uspješnu suradnju, ali kako je on rekao, pjevačica ga nije ispoštovala te mu je ostala dužna tadašnjih 50 hiljada maraka. On je za medije otkrio, kako su on i Vesna radili zajedno na brojnim pjesmama, i to na nekim od njenih najvećih hitova, ali da on nikada nije dobio novac za svoj rad na njenom najpopularnijem albumu, te je tada u medijima rekao i ove stvari:

” Njoj sam napisao „Svatove”, „Idi, široko ti polje”… Radio sam joj taj album sa kojim je napravila haos. Ona je, bre, najobičnija guska. Ostala mi je dužna. Za taj album, po ugovor je trebalo da mi plati 85.000 maraka, tadašnjih, njemačkih. Dala mi je samo 28.000. za izdavanje tog albuma, otvorila je izdavačku kuću Niki. završila posao, izdala album i zatvorila firmu. Od koga da tražim pare? Koga da tužim kad firma ne postoji? Vješto je ona to odradila” 

Također je rekao da je u nekoliko navrata on tražio svoj novac od Vesne Zmijanac, ali nije imao uspjeha u tome, da bi mu na kraju rekla i ove stvari: ” Rekla mi je: „Ne dam ti”! Uzela je veliku lovu na tim pjesmama, a eto… Neka je, ne želim joj ništa loše. Ali, ne gradi se sreća na tuđoj muci, sve se vraća” – zaključio je on, i pokazao da veoma često odnosi na estradi su sve, ali nisu dobri i profesionalni.

Preporučeno