Beki Bekić je poznati pjevač koji je već imao nekoliko neugodnosti u životu zbog malo poznatog albanskog porijekla. Tako je 90-ih za časopis Sabor pričao o problemima koje je imao prilikom kupnje stana u Beogradu.

 

Nakon 10 godina života u glavnom gradu, pjevač je odlučio da kupi nekretninu u Borči i čak je kupnju proslavio sa prijateljima, ali tada je njegov zahtjev opština odbila upravo zato što je Albanac. Odnosno, odbijanje izjave: “Ugovori o kupoprodaji nekretnina nisu dopušteni jer se vlasnik nekretnine mijenja u korist osobe druge nacionalnosti, što neizravno i izravno utječe na promjene u državnom ustrojstvu, izazivajući nezadovoljstvo te nezadovoljstvo kod građana drugih nacionalnosti.Nesigurnost!

 

 

Pjevač je tada rekao da mu je teško, prije svega zato što nikada nije skrivao svoje porijeklo, ali i zato što se uvijek osjećao kao Jugoslaven, čak i kada je čuo da postoji takav zakon, nije mogao vjerovati sve dok nije preko svog odvjetnika , nije primio obavijest.

 

Rekao je Beki, ja sam tada plakao kao dijete, jer on nije znao u kojem je gradu živio tolike godine, u kojem je gradu napravio uspjehe, a nije mogao priuštiti nekretnine. Beki je izdržao i uspio se izboriti i izboriti pravo otkupa stana. Beki je otkrio i da ga, kada izda novi album, često pitaju ima li islama u njemu, što ga pogađa jer niko nije postavljao takvo pitanje kao Dje. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi - Advertisement