Luka Đinđić danas ima 29 godina i važi za jednog od najobrazovanijih ljudi. S obzirom na to da je bio sin poznatog državnika Zorana Đinđića, i kao dečak, sve njegove sklonosti će biti obeležene tokom njegovog života. Odnosno, sa 3 godine bio je heroj studentskih demonstracija koje su se održale u zimu 1996/1997.

U to vrijeme, na fotografiji je zabilježena Luka kako sjedi na očevim ramenima, kako su sjedili na glavama ovih demonstracija. Ispred njih je bio transparent na kojem je pisalo “Beograd je svet”. Ova fotografija je obišla cijeli svijet i niko nije ravnodušan na ovu fotografiju. Kada je moj otac umro 12. marta 2003. godine, cijela zajednica je mogla prisustvovati njegovoj sahrani.

 

Na mnogim fotografijama vidimo Lucu na parastosu, a mnogi ga vide kao fotografiju, priliku, poput njegovog pokojnog oca. Njegov privatni život je prava misterija za javnost, a skriva se od očiju javnosti, izbjegavajući svaki kontakt.Poznato je da je završio Fakultet političkih nauka i da ima veliku želju da se bavi politikom, kao i ambicije.

Preporučujemo