Masakr koji je 3. maja počinio dječak Kosta Kecmanović star 13 godina koji je u svoju osnovnu školu Vladislav Ribnikar donio dva pištolja i usmrtio ukupno devet učenika i čuvara škole dok je ranio nastavnicu istorije i još pet svojih školskih drugova je jedna od najvećih tragedija u novijoj istoriji u Srbiji.

Građani su ostali u šoku i obavijeni tugom kada se saznalo za ovaj jeziv zločin a još uvijek je veliko pitanje na koje nema odgovora šta je nagnalo dječaka koji je do tog dana bio dijete za primjer da uradi nešto ovako strašno. Kosta se sam prijavio policiji i mirno sačekao da ga uhapse i nakon obavljenog razgovora u polocijskoj stanici on je prebačen u jednu mentalnu ustanovu za djecu i omladinu.

Isti dan je uhapšen i njegov otac poznati beogradski radiolog Vladimir Kecmanović koji je vlasnik oružja kojim je počinjen masakr i za kojeg se sumnja da ga nije držao na bezbjednom mjestu i određen mu je pritvor od mjesec dana. Po nalogu tužilaštva je saslušana i Kostina majka Miljana Kecmanović da bi se utvrdilo da li je on bio zapostavljen i zlostavljan.

Prema pisanju Kurira Kosta je te kobne srijede došao u školu naoružan i sa spremnim planom ali se kada je vidio čuvara Dragana kojeg je poštovao i volio počeo predomišljati i imao je namjeru da odustane od svega i da pozove svoju majku. Međutim Dragan je primjetio da se sa njim nešto čudno dešava i krenuo je prema njemu da mu pomogne i Kosta je počeo da puca. Ispitivanje majke je trajalo deset sati i ona je rekla kako su skladna porodica te da nisu mogli ni da pretpostave da je njihov sin nasilan.

Preporučujemo