Već se u nekoliko navrata pisalo za novi trend koji postoji u Srbiji, a to je da muškarci u srednjim godinama, koji žive u ruralnijim dijelovima Srbije kupuju na neki način djevojke iz Albanije, i ulaze sa njima u brak. Ovo mnogi od njih rade jer ne žele da ostave svoj zemljoradnički život, a žele da imaju porodicu, a mlade žene više ne žele da žive na selu kao što je to bilo nekada prije. I mada se zna da politički odnosi između Srbije i Albanije nisu najbolji već duže vrijeme, čini se da brakovi u ovoj kombinaciji ipak opstaju, a sve ovo pomaže i na opstanku srpskih sela, a samim time i održavanje zemljoradničkog sektora u državi

Isto tako zna se desiti i da Albanci plate da im se nađe žena, a ova je priča o jednom djedu iz Prizrena, koji je na kraju, na neki način bio i prevaren, jer je dobio mnogo mlađu suprugu nego li je to htio. On je za cijeli taj aranžman oko žene platio 3 hiljade eura, te je tražio ženu od nekih 35 godina, da bi na kraju dobio djevojku od 19 godina. Ovaj djed, koji se inače zove Redžep Kastrati, već ima 12 djece i 50 unučadi iz prethodnog braka tako da mu je bilo veoma neobično stupiti u brak sa ovako mladom djevojkom.

Da bi cijeli slučaj postao još čudniji, nakon nekog vremena njegova nova žena mu je podarila još jedno dijete, sina, kojemu su dali ime Diamant. Redžep je sretan zbog prinove, ali i dalje se osjeća malo prevarenim zbog previše mlade žene koju je dobio.

 

 

Preporučeno