Najbolji srpski teniser Novak Đoković sedmi put u karijeri je osvojio trofej na Vimbldonu! Đoković je u velikom finalu savladao Nika Kirjosa rezultatom 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3)). To je Novaku 21. Grend Slem titula koji se sada približio Nadalu na samo jednu titulu zaostataka, a isto toliko je odmakao Rodžeru Federeru. Đoković je nastavio niz nepobjedivosti na Vimbldonu koji traje od 2017. godine. Do četvrte uzastopne titule na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu srpski as nije došao niti malo lako.

Cijeli meč je bio veoma težak, a Novak je prvi set i izgubio, da bi u drugom polako dolazio do svoje igre i do kontrole cijeloga meča. Prije ovoga meča. Novak i Australijanac su igrali dva meča, i Novak nikada nije uspio da oduzme servis Kirjosu, a to se po prvi put na meču njih dvojice desilo u četvrtom gemu drugoga seta

Treči set je ličio na prva dva i odlučio je jedna brejk, a tokom toga seta se desila i tuča an tribinama Wimbldona te je viđen i skandal kada je jedna djevojka Provocirala Kirjosa. Četvrti set je bio bez brejka.

Teniseri su držali svoj servis i uveli set u taj-brenku. Đoković je dominirao, poveo sa 6:1, a zatim iskoristio treću meč loptu. Iako je uzeo najveći turnir na svijetu, Novak će u ponedjeljak ipak pasti na ATP listi jer se ovaj Wimbldon ne boduje zbog poznate situacije sa ruskim i bjeloruskim teniserima, te će od ponedjeljka Đoković da bude sedmi na svijetu. Bez obzira na sve, beliki uspjeh za novaka i Novak je pobjedom u finalu zaradio 2 miliona funti. Kirjos je dobio duplo manju sumu novca.

Preporučujemo