U ovome tekstu ćemo se malo dotaći jabukovog sirćeta, koji je, kako to već mnogi znaju, pravo, malo čudo nastalo iz prirode, te je poznato da je ono veoma zdravo, prije svega jer se pravi od jabuka, koja je jedna od najzdravijih voćki, i koju svaki ljekar preporučuje da se konzumira. Jabuka ima također i malo kalorija u sebi, malo šećera, odlična je za probavu i zato mnogi ljekari i nutricionisti preporučuju barem jednu jabuku dnevno da se pojede. Isto tako je i za jabukovo sirće koje je korisno u mnogim aspektima, i to ne samo za ljudsko zdravlje, već se sirće može koristiti i u nekim kućnim poslovima, a u kombinaciji sa soda bikarbonom, možete da dobijete veoma efikasno sredstvo za čišćenje

Pa tako, kada sa sirćetom prebrišete kuhinjske ili pločice u kupatilu one će da izgledaju kao nove. Jeste da je sam miris malo neugodan, ali sve to kasnije može da se ublaži sa nekim mirisom lavande ili nekom drugom aromom i tako se riješi problem sa mirisom. Ipak, sirće ima i svoj neki medicinski aspekt,  neke veoma zanimljive stvari je otkrio Vojislav Perišić koji je otkrio da  antioksidans resveratrol koji se nalazi u jabuci i grožđu u stvari čudo prirode i najzdraviji segment same jabuke.

Dodao je da se oko 90 hemijskih supstanci nalazi u jabuci i da ih niti jedna voćka nema kao što ih ima jabuka, te je otkrio da on, kada se osjeća malaksao i umorno da uzima sirće na način da ga u malim količinama popije, čisto, bez vode, i da se već poslije nekoliko minuta osjeća mnogo bolje.

 

Preporučeno