Živimo, nažalost u takvim vremenima, da su vijesti vezane uz crnu hroniku i to mnogo njih postala naša svakodnevnica, i nešto sa čime svakoga dana dolazimo na neki način u dodir, i kada je naša regija u pitanju, ali i inostranstvo. Mnogo loših stvari se dešava u našoj regiji, posebno u posljednjih nekoliko godina, mnogo je ubistava, samoubistava, napastovanja, nasilja u porodici, trgovine ljudima i drugih zločina. Ti je i pandemija koja još nije iza nas, a tome ako dodamo i rat u Ukrajini, prava je sreća ako čujemo i neku lijepu vijest

Tako ni danas nemamo neke lijepe vijesti za vas, a kada je naša estrada u pitanju, desio se još jedan veliki gubitak za nju. Naime, kako se saznalo, preminuo je poznati krajiški pjevač i tekstopisac Lazo Pajčin, koji je napustio ovaj svijet nakon duge i veoma teške bolesti. On je domaćoj javnosti najviše poznat po tome što je napisao veliki broj pjesama koje su vezane uz Krajinu. Isto tako, za njega se kaže da je za života napisao nekoliko hiljada pjesaam, a neke od svojih pjesama je dao i poznatom pjevaču Baju Malom Knindži. Bio je dobar muzičar na basu, pa je često svirao i sa Gocijem Ristićem u grupi Goci i Lazo nakon što je došlo do raspada grupe Žare i Goci.

Upravo je Goci Ristić medijima i potvrdio vijest i smrti Laze Pajčina, te se on preko društvenih mreža i oprostio od svoga prijatelja, a za one koji manje znaju, neke od najpoznatijih Lazinih pjesama su: “Čuvaj mi se sine”, “Milice, kćeri”, “Pozdravi mi Krajinu”, “Udarac u prazno”, “Malo Slađa, malo Zorka”, i još mnoge druge. Pored zajedničke slike na kojoj se nalaze Goci i Lazar, napisano je sljedeće: “Ove noći, između ponedeljka i utorka (11.-12. aprila) usnuo je u Gospodu naš brat Lazo Pajčin – prijatelj Boga i ljudi. Pomolimo se Gospodu Vaskrslom i Vaskrsitelja, da njegovu čistu dušu primi u svoje naručje i nastani u rajsko naselje. Neka bude vječna uspomena na njega”.

Preporučeno