Na svojoj sjednici je Vlada Srbije donijela odluku o dodjeli nacionalnih priznanja za doprinos kulturi a  na spisku se našlo dvadeset srpkish poznatih umjetnika koji će od sada primati nacionalnu penziju.

Među njima se nalaze Aleksandar Berček, Slavko Šrimac, Dejan Savić ali i Radoš Bajić i oni će do kraja svog života na penzije koje već ostvaruju dobijati i dodatak u visini od 64. 730 dinara. Glumca Radoša Bajića je ova vijest jako obradovala i on je sa medijima podijelio svoje utiske. Radoš se zahvalio Vladi Srbije i čestitao svim dobitnicima a smatra da u kulturnom životu Srbije postiji veliki broj onih koji zaslužuju ovakvo priznanje.

Njemu je ova nagrada puno više od materijalnog a Radoš je nedavno govorio o svojim penzionerskim danima na promociji svoje monografije Moj život-moja priča. On je tada otkrio i da njegova penzija iznosi 42 hiljade dinara a sada će ona biti znatno uvećana i iznosiće 106. 730 dinara. Odcluka vlade je donijeta na osnovu prijedloga komisije koja utvrđuje uslove i njihovu ispunjenost kada je u pitanju nacionalna penzija a ove godine su dobitnici kako stoji u saopštenju Ministarstva kulture sljedeći:

pjesnik za decu Momčilo Odalović, književni prevodilac Arpad Vicko, kompozitor Vladimir Tošić, muzičar Živorad Jelić, pijanista Nikola Rackov, slikar Milan Blanuša, umjetnička fotografkinja Goranka Matić, filmski snimatelj i direktor fotografije Radoslav Vladić, glumac Radoš Bajić, umjetnica lutkarstva Irena Tot, primabalerina Duška Dragičević, arhitekta Svetislav Ličina, režiser kulturnih manifestacija, dramski pisac, izdavač i književnik Živorad Ajdačić, dirigent Dejan Savić, stručnjak u kulturi Dragan Drašković, vokalni izvođač i pedagog, kompozitorka, aranžerka i muzička urednica Biljana Arsić Krstić, filmolog Miroljub Vučković, trubač Boban Marković, režiser kulturnih programa Dragomir Zupanc i režiser Ljuboslav Majera.

Preporučujemo