Ekonomska situacija u cijelome svijetu je sa svakim novim danom sve lošija, te svakome dobro dođe svaki dodatni dinar koji se može zaraditi. Mnogi stručnjaci ističu kako je decembar mjesec idealan za neku dodatnu zaradu, a prema nekim istraživanjima ovi su poslovi idealni za ovaj period u godini. Prvo tu je snimanje pisama za Djeda Marza. Ma koliko vam sve ovo čudno zvučalo, ovaj sezonski posaoje izvrstan izvor dodatne zarade, a za to vam je potrebna kamera i odijelo Djeda Maraza. Muškarac koji već nekoliko godina radi ovaj posao kaže da cijena jedne poruke nekog mališana kojeg će Djed Marz usrečiti je oko 800 dinara, da su dvije poruke 1.500 dinara, a tri se mogu dobiti za 2.000 dinara

Posao se radi na način da mu roditelji pošalju ime djeteta, te da mu otkriju koja je djetetova najveća želja i šta dijete želi da dobije od Djeda Mraza. On sve to lijepo snimi i upakuje, a onda roditeljima sve pošalje na Viber. Kaže da sedmično zna da snimi oko 40 takvih poruka, te da je posao veoma zanimljiv i lijep i da se može  dobro zaraditi. Na ovaj način se sedmično može zaraditi preko 30 hiljada dinara.

Drugi posao koji je tražen u ovo vrijeme godine je radnik na parkingu na mjestima koji su zanimljivi za posjetioce i za turiste. To se da primijetiti po oglasima koji se daju u medijima, na kojima se traže radnici na radni period od tri mjeseca zbog povećanog obima posla.. Isto tako u ovo vrijeme je velika potražnja i za imelama, biljke od kojih se prave božični vijenci, a imela raste kao parazit na drveću jabuke, topole i šljive i nalazi se na visokim krošnjama.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučeno