Kada su ovi naši krajevi u pitanju, mnogo je ljudi koji su na neki način sujeverni, koji vjeruju u nadnaravno, kao i u neka narodna vjerovanja, pa tako postoji vjerovanje da ako vam je kojim slučajem mačka ušla u vaš dom i ne želi da ga napusti, to može da znači da vam dolaze neke nevolje, te da je ona tu da ih otjera. U mnogim narodnim vjerovanjima mačka koja je ušla u neki dom znači prosperitet i sreću, ali isto tako ona je tu da vas štiti o negativne energija izvana i od toksičnih ljudi. U Indiji postoji vjerovanje da ako vam mačka uđe u kuću da ćete uskoro u porodici imati vjenčanje ili prinovu.

Osoba koju je mačka izabrala za vlasnika može da očekuje da će imati dobre i sretne promjene u životu. Ako usvojite mačku, vjeruje se da vas ona štiti od negativne energije, a trudna mačka na vašem pragu je obar znak, ali ujedno i test, jer takve mačke ne dolaze u dom u kojem je negativna energija već samo na mjesta koja je privuku svojom pozitivom.. Ukoliko vam trudna mačka bude na prahu, to je znak da vas sljeduje blagostanje i sreća, kao i uspjeh, posebno ako se pobrinete sa mačku i njene mačiće

Mačka koja se na kućnom pragu pojavi sa mačićima, ona će predstaviti poboljšanje finansijske situacije i obilje. A da bi se to ostvarilo, svi mačići moraju biti zbrinuti,a  jednog mačića možete da ostavite sebi. Mačka koja uđe u kuću usamljene osobe, znak je za neki skori susret sa srodnom dušom, ali to može da znači i napredak u karijeri, za one koji su na novim poslovima.

?

Preporučeno