Ivana Legin, simpatična riđokosa djevojčica, otpjevala je čuvenu pjesmu “Čaje šukarije”, sa jednom od najvećih zvijezda Jugoslavije, Zdravkom Čolićem. Mnogo je godina prošlo otkako s eona povukla iz javnosti, te malo ko zna gdje je ona sada, čime se bavi i kako izgleda. Prošlo je tri decenije od nastanka ove pjesme, a ova djevojčica se nakon toga više nije pojavljivala u medijima. Film ”Kuduz” je Ivani bio otvorio mnoga vrata, te je nakon uloge u tom filmu dobila poziv od Gorana Bregovića da bude dijelom pjesme ”Čaje’ Šukarije”. Tada su je roditelji pitali da li bi ona to željela, a to je za nju tada sve bilo igra:

“Sjećam se snimanja u studiju sa Zdravkom gdje sam ga zezala da je curica zato što ima tako dugu kosu. Čini mi se da je promijenio imidž za tu ploču jer je na albumu lijepo zalizan sa kraćom kosom. Možda je moja primjedba uticala” – otkrila je Ivana Legin. Ona se nedavno opet bila susrela sa čolićem u Melburnu te su tada evocirali uspomene.

Inače, Ivana danas živi i radi u Melburnu, ima 33 godine te se bavi režijom, produkcijom i marketingom. Njenu karijeru je bio prekinuo rat na ovim prostorima, a nakon toga je javni život više nije zanimao. I u Australiji je ostvarila nekoliko uloga, ali sve je to bilo, kako je rekla, amaterskog tipa. Kada je izbio rat, Ivana je okusila i izbjeglički život koji je ostavio velike ožiljke na njenoj duši:

” Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podsjeti da sam u 33 godine preživjela nešto što mnogi nisu sa 90” – rekla je Ivana u jednom intervjuu.

Preporučujemo