Kada je u martu 2003. godine izvršen atentat na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića po mišljenju mnogih je prekinut put Srbije u neka bolja i sretnija vremena. Od njegovog ubistva je prošlo dvije decenije i već i prvi optuženici koji su osuđeni za učešće u atentatu izlaze na slobodu a pored njegovih prijatelja i saradnika koji osjećaju veliku žal za ovim čovjekom, najveću tragediju je sasvim sigurno doživjela njegova porodica.

Njegova djeca Jovana i Luka su prošli kroz veliku tagediju ali su izrasli u uspješne i dostojanstvene ljude kojima bi se Zoran sigurno ponosio da je živ. Kada je on ubijen Jovana je imala 13 godina a Luka 9 a oni koji ih danas poznaju kažu kako je kćerka ubijenog premijera izrasla u pravu ljepoticu koja liči na svoju majku Ružicu.

Jovana je od svog oca naslijedila politički afinitet i govorničke sposobnosti. Jovana je diplomirala prije deset godina komunikologiju u Beogradu a master studije je završila u Londonu. Ona je zaposlena u ministarstvu  kao koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava a njeno zaduženje je pružanje podrške resornim ministarstvima u domenu razvijanja i sporovođena politike socijalnog uključivanja.

Njen brat Luka je ostao poznat kao dijete koje je na ramenima svog oca bio na demonstracijama u Beogradu u zimu 1996. godine i njihova lsika je obišla cijeli svijet. Luka je završio Fakultet političkih nauka u Beogradu i  mnogi pričaju da bi on mogao krenuti stopama svog pokojnog oca. Svi njegovi poznanici i prijatelji kažu da ga krasi isti osmijeh kao i pokojnog premijera te da je u toku studiranja imao afinitete prema politici.

 

Oglasi - Advertisement