Od glave do pete se razlikuje od ostalih! Ovako izgleda Jovan Bajkin (17 godina) iz Kikinde, student treće godine fiskulturne sale „Dušan Vasiljev”. Za razliku od svojih vršnjaka koji su smatrali da je kul nositi pocepane cipele i neobične frizure, Jovan je na čas nosio odelo, belu košulju i kravatu, sa aktovkom u ruci. Cipele su svečane i svaka dlaka na glavi je na svom mjestu.

“Nadimak sam dobio po bivšem predsedniku SFRJ. Tako su me prozvali još u osnovnoj školi. Dopada mi se Titovo vreme i kako su ljudi živeli u nekadašnjoj Jugoslaviji. Do podataka o Titu i nekadašnjoj državi dolazim u knjigama, ali volim i da pričam sa ljudima koji pamte kako je izledao život u Titovo vreme” – kaže Tito iz kikindske gimnazije.Njegov izgled je toliko specifičan da ga teško da bi nosio srednjoškolac u Srbiji. Iznenađenje se tu ne zaustavlja. Jovan ima neobičan nadimak. Zovu ga Tito, a iako se kaže da odelo ne čini čoveka, ono kod Jovana ima sasvim drugu konotaciju u odnosu na druge srednjoškolce. Džon ima velike planove.

Što se tiče bivšeg maršala i najvećeg sina našeg naroda i nacije, on sebe ne smatra na poziciji političkog i šefa države.”Moj izbor je Pravni fakultet, a najveća žella je da postanem sudija. To me baš interesuje. Naravno, na predavanja ću odlaziti u odelima – poručuje Jovan i dodaje da ima četiri odela.Naravno, u početku je bilo raznih komentara. Sad su se već svi navikli na mene. Za mene je sticanje znanja svečan čin. Iz tog razloga se ovako i oblačim. Po meni, odelo je najlepša odeća koju čovek može da obuče. To je moj izraz poštovanja prema školi i profesorima” – pojašnjava kikindski Tito zašto u školu dolazi u odelu.

Oglasi - Advertisement