Devedesete godine na Balkanu su bile veoma burne i obilježene su ratom, a u Srbiji je kao nikada prije vladao kriminal i bande koje su imale glavnu riječ u državi i koje su imale veliku moć. Isključivo zato jer su na platnim spiskovima imali mnoge političare i druge važne ličnosti. Bilo je to vrijeme kada su mnoge pjevačice sa estrade bila u ljubavnim vezama sa nekim žestokim momcima, koje su upoznavale na svojim nastupima, posebno na splavovima koji su u to vrijeme bili posebno popularni. Jedna od njih je bila i Goca Božinovska, koja se bila ludo zaljubila u kriminalca Zorana Šijana, sa kojim je dobila i djecu, a ona je jedne prilike u razgovoru sa novinarima otkrila i kako su se njih dvoje upoznali i šta ju je to privuklo kod njega.

Rekla je da je Zoran bio muškarac koji je imao svoje mišljenje os vemui da je bio autoritet mnogima i čovjek kojeg bi svaka žena poželjela. Nju je Šijan zaprosio samo nakon dva dana poznanstva, a ona je odmah pristala. Znala je kakav život vodi i stalno je imala kontakte sa policijom, ali se ona u svemu tome dobro snalazila i bila je toliko zaljubljena u Šijana da bi za njega uradila sve

Priznala je da tada, da joj je on dao pištolj i da joj je rekao da puca u policajce, da bi ona to uradila bez pogovora. On je nju poštovao, posebno njenu hrabrost i snalažljivost, te je znao pričati da kojim slučajem želi da opljačka banku u Švicarskoj da nikoga ne bi poveo sa sobom osim Goce. I dara Bubamara je bila poznata po svojoj vezi sa Lazarom Dugalićem Lakijem koja je trajala pet godina. Na kraju su se i vjenčali, ali su se rastali nakon samo pola godine.

Preporučeno