Američki novinar Grant Wahl požalio se da ga nisu pustili na stadion jer je nosio dres. Pokušao je pružiti potporu LGBT zajednici, no plan mu se izjalovio. Nekoliko sati prije utakmice između Sjedinjenih Američkih Država i Walesa večeras u 20 sati američki novinar Grant Wahl objavio je na Twitteru da mu je osiguranje zabranilo ulazak na travnjak jer je nosio dres duginih boja.

 

– Trenutno: Osiguranje me odbija pustiti na stadion na kojem se igra utakmica SAD – Wales. “Moraš promijeniti majicu. To nije dozvoljeno – napisao je Val na Twitteru.

 

Njegov je post dobio mnogo odgovora, a neki su ga napali da ne poštuje svoju zemlju.

 

– Ti si nepristojna osoba. Zašto ne poštujete običaje, tradiciju i zakone svoje zemlje? – upitao ga je jedan korisnik Twittera, dok je drugi dodao:

– Vi ste u muslimanskoj zemlji, pa što očekujete? !

– Nitko vam ne može zabraniti da kod kuće nosite ovakvu majicu, ali točno znate u koju zemlju idete i znate kakva su pravila. Mislim da si sam kriv – napisao mu je drugi korisnik Twittera.

 

 

Svjetsko nogometno prvenstvo imalo je dosta kontroverzi, ali jedna od srži je kršenje ljudskih prava, posebice odnosa prema homoseksualnosti. FIFA je poručila Kataru da moraju biti gostoljubivi i da se prema svim gostima moraju odnositi jednako, no već sada je jasno da ne odstupaju od katarskih pravila.

 

Neki kapetani planiraju nositi duginu kapetansku traku. Očekivalo se da će Harry Kane učiniti upravo to u današnjem 6-2 okršaju Engleske protiv Irana, ali je promijenio svoje planove u posljednji trenutak nakon što je saznao da bi mogao biti strogo kažnjen, čak i zabranjen. Natjecanje.

 

Engleska se borila da spriječi Kanea da nosi pro-LGBT kapetansku traku, no na kraju je FIFA usvojila odluku Katara da zabrani takve simbole na stadionu. No, novinarka Alex Scott nosila je takav remen na ruci, što je izazvalo bijes svih u Kataru, no ipak je uspjela nešto što mnogima nije uspjelo.

 

Što se tiče utakmice SAD – Wales, Amerikanci su za ovu utakmicu odlučili nositi dresove s izmijenjenim grbom, koji bi trebao biti u duginim bojama. Sve u svemu, utakmica u Kataru je počela jučer, a dva dana kasnije imamo mnogo neodgovorenih pitanja i kontroverzi.

Preporučujemo