Prije mjesec dana se velika prašina u regiji digla nakon što je gradonačelnik Pule zabranio koncert pjevača iz Srbije u ovom gradu uz obrazloženje da folk i narodnoj muzici nije mjesto u gradu na čijem je čelu.

Nakon njega je isti potez povukao i gradonačelnik Osijeka a radilo se o nastupima Dragana Kojića Kebe i Ane Bekute u tamošnjim dvoranama. Sada  slična vijest stiže i iz Splita u kojem je 19. avgusta koncert trebao održati pjevač Željko Samardžić na Sustipanu ali se to neće desiti i ti po odluci direktora Park šume Marjan, Marka Pejnovića.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije organizatori koncerta su molbu za održavanje istog poslali u javnu ustanovu koja upravlja parkom Marjan a odgovor koji su dobili je da je njihov zahtijev odbijen. Direktor ove ustanove je za medije rekao: Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu. Inače ovdje su koncerte do sada održali i Massimo Savić, Sergej Ćetković, Frajle, Goran Bregović, Josipa Lisac i mnogi drugi.

Na ovakvu odluku prvog čovjeka koji upravlja parkom šumom Marjan je reagovao i direktor kompanije koja je trebala organizovati koncert Željka Samardžića koji je rekao da je van pameti da direktor park šume određuje šta je primjereno a šta ne kada su u pitanju koncerti. Kada je u pitanju Željko Samardžić on održava koncerte širom Hrvatske i svaku dvoranu napuni bez ikakvih problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pesama i da je jako popularan među ženskim delom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru, gde će neko određivati što se sme, a što ne sme slušati, rekao je on.

Oglasi - Advertisement