U nastavku današnjeg priloga govorićemo o jednoj od najvećih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije, koja osim svog veličanstvenog glasa ima božansku ljepotu, kao i harizmu i neodoljivu harizmu, naime, riječ je o Silvani Armenulić , svojom interpretacijom i stilom oblačenja okrenula je novu stranicu jugoslovenske narodne muzike.

Svakako je ona neko ko je ostravio neizbrisiv trag u narodnoj muzici , a njene pesme i dalje žive. “Cigane, sviraj, sviraj”, “Rane moje”, “Srce gori jer te voli”, “Sama sam”, ali, pre svega, po čuvenom hitu “Šta će mi život”.Na žalost, umrla je na povratku kući sa koncerta 1976. godine, kada su u nesreći poginuli i njena sestra, koja je tada bila u petom mesecu trudnoće, i violinista. Uspomenu na nju danas čuvaju oni koji su je voljeli. Najdraža im je bila kćerka Silvane Armenulić Gordana, koja je bila udata za tenisera Radmila Armenulića. Gordana je imala 12 godina kada je Silvana umrla, a i danas teško podnosi gubitak majke.

“Na današnji dan, pre 46 godina, u 21.30 prestalo je da kuca srce moje mame. Nakupilo se toga za četiri života. Nedostaješ mi. Da me zagrliš. Da osetim tvoj dodir. Da me poljubiš. Da me nasmeješ. Da samo budeš pored mene. Jaka sam, čak i kada mi suze idu niz lice, uvek sam dovoljno hrabra da kažem – dobro sam. Nisam sama jer ti živiš u mom srcu, zauvek u mom srcu. Bože, koliko mi nedostaješ”– napisala je Gordana nedavno na godišnjicu Silvanine smrti.

Preporučujemo