Mary Bell je slatka djevojčica koja je počinila dva brutalna ubojstva. Država je također rekla da mora živjeti u miru dok je štite tajnim identitetom, a kada pomislimo na serijske ubojice, uvijek pomislimo na starijeg zlikovca. Ali jeste li znali da je najmlađi serijski ubojica u povijesti zapravo bila 11-godišnja djevojčica? Mary Bell bila je mlada djevojka koja je osuđena za ubojstvo dva dječaka u Engleskoj 1968. Tada je imala samo 11 godina, što njezinu priču čini još potresnijom.

 

 

U svibnju 1968. Mary Bell ubila je četverogodišnjeg Martina Browna u napuštenoj kući. Mjesec dana kasnije na sličan je način ubila trogodišnjeg Briana Howea. Merry je to učinila sa svojom prijateljicom Normom, a obje su uhićene i optužene za ubojstvo. Tijekom suđenja Merry se izjasnio da nije kriv za ubojstvo iz nehata, ali je ipak proglašen krivim. Osuđena je na doživotni zatvor i preporučeno joj je da ostane u pritvoru. Porota je utvrdila da Norma nije kriva za urotu za ubojstvo. Javnost je šokirana i užasnuta saznanjem da je 11-godišnjak počinio stravičan zločin.

 

 

Nakon što je odslužila 12 godina zatvora, Mary Bell je 1980. puštena na uvjetnu slobodu. Dobila je novi identitet i od tada živi anonimno. Volim povrijediti male živote koje ne mogu uzvratiti, rekao je najmlađi serijski ubojica u povijesti čovječanstva.

 

 

Britanska vlada je godinama odbijala otkriti ženin novi identitet. Slučaj Mary Bell, djeteta prijestupnika, postavlja važna pitanja o tome kako treba postupati s djecom u sukobu sa zakonom. Neki smatraju da djeca ne mogu shvatiti ozbiljnost svojih postupaka i da ih ne treba kažnjavati tako oštro kao odrasle. Drugi smatraju da bez obzira na godine, osoba treba odgovarati za svoje postupke.

 

Kada su istražitelji ispitali zašto je Mary Bell počinila ubojstva, otkrili su da je bila izložena nasilju i zlostavljanju u svom domu. To ju je navelo da razvije uznemirujući način razmišljanja prema kojem je mislila da je u redu ubijati ljude.

Preporučujemo