Jedno duže vrijeme tokom njegove karijere, zaštitni znak kralja narodne muzike, Šabana Šaulića je bila perika koju je nosio jer je bio izgubio kosu. I sam pjevač je u nekoliko navrata bio priznao novinarima kako je došlo do toga. On je 2001. godine bio donio odluku da prestane da nosi periku, te se tada u javnosti pokazao u sasvim drugačijem svjetlu. Njegovo prvo pojavljivanje bez perike je bilo u Grand Paradi, kada ga je Milovan Ilić Minimaks najavio: ” Dok sam imao svoju kosu koristio sam neku kremu koja je davala sjaj kosi. Ja sam to luđački mazao, a imao sam dugu, predivnu kosu. I onda je taj preparat uzeo danak i onda je počela naglo da mi opada kosa i brzo sam je izgubio. Prvo sam u Njemačkoj napravio jedan tupe – objasnio je Šaban tada.

Tada, kada se prvi puta u javnosti pojavio bez perike, Minimaks ga je bio najavio na ovaj način: ” Spremite se na šokove, jer ovo je Grand šou. Nastupa sa novim imidžom. Dakle, dosad neviđeni Šaban Šaulić. Tebe ljudi vole i zbog pjesme, ali vjerujem da su sad malo šokirani i oduševljeni tvojim novim imidžom. Jesi li ti isto zadovoljan?” da bi mu Šaban na duhovit način odgovorio: ”Ide mi kosa u oči, izvini”

Podsjećanja radi, šaban je jedne prilike objasnio kako je odlučio da skine periku jednom za svagda, te je rekao kako je prvi to uradio Sale Đorđević, poznati košarkaš, te da je on odmah za njim to učinio, te je rekao kako je u sebi pomislio: “Hvala dragom Bogu što ima još neko, da mogu da se riješim ove bijede. Skinuo sam je i više je nikad nisam stavio.”

Preporučujemo