Jedna od najpoznatijih i najomiljenijih glumica u Srbiji pa i šire je Olga Odanović koja je u skladnom braku sa svojim kolegom Draganom Petrovićem Peletom preko tri decenije. Ona nije ni slutila da će na Akademiji dramskih umjetnosti  upoznati  i čovjeka sa kojim će dijeliit život a ono što malo ko zna je da su njih dvoje počeli živjeti zajedno nakon samo dva dana veze.

I kada je u pitanju njeno mjesto rođenja mnogi misle da je to Beograd ali nije tako jer je Olga rođena u Celju u Sloveniji 1958. godine odakle je i njena majka Marija. Ona je ljetne raspuste provodila kod svoje bake Evice i kkako je rekla ta su vremena bila puno bezbriižnija od ovih danas iako je njena porodica bila radnička i nisu imali puno.

Olga puno više voli manje sredine kao što je Aleksinac u koji su se njeni roditelji preselili kada je ona imala tri godine, od velegrada kao što je Beograd. Olga je jednom ispričala kako su se njeni roditelji upoznali u Celju gdje je njen tata iz Like došao da radi kao rudarski inžinjer. Zbog tatinog posla su se preselili u Srbiju a ljeta je provodila kod očeve mame Evice sa čijeg se prozora vidi Gacko jezero i tamo se družila sa svojim rođacima i uživala je u tome obzirom da je bila jedinica.

Nakon što je završila srednju školu Olga je prvo upisala andragogiju na Filozofskom fakultetu iako je njena želja bila gluma ali je bila nesigurna u sebe ali je nakon tri godine polagala prijemni na akademiji i prošla ga je iako je bilo preko 200 kandidata a primale su se samo dvije klase. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi - Advertisement