Najbolji teniser svijeta Novak Đoković deportovan je iz Australije, nakon skoro dvije sedmice torture u Melburnu. Njegova deportacija je izazvala mnogo negativnih komentara, ali naravno da je dosta i onih koji likuju na svime ovime. Pojedinci se baš nisu suzdržavali u likovanju pa je tako i novinar Sanro Veronezi u listu ” Korijere dela sera” oznio niz uvreda na račun Novaka: “Đoković, pobjednik bez ljepote koji sada može da izgubi sve”, je  naslov spornog teksta, ali tek nakon što je originalan naslov bio “Srpski sportisti umiru u ljepoti, ali Đoković može da umre na đubretu” što potvrđuje i njegov trag u URL kodu!

Nikola Poro, jedan od direktora drugog milanskog dnevnika “Il Đornale”, se oglasio zbog ovoga užasnoga teksta te je napisao da je prvo pomislio da to nije tekst iz ”Korijere” nego da se radi o lažnoj internet stranici poznatog lista: “Da li vam se ovo čini normalnim? Kada sam pročitao ovaj naslov, na trenutak sam pomislio da je to klasični veb lažnjak. Činilo se previše čak i za jedan tabloid koji traži viralne sadržaje. Poslije provjere, međutim, morao sam da prihvatim gorku realnost. A i cijeli tekst je napisan jednako brutalno kao i naslov. Ono što pisac Sandro Veronezi piše o Novaku Đokoviću u “Korijere dela Sera” zaista je jezivo “, napisao je Poro.

Sam tekst počinje sa istorijom srpskog sporta i u srpskom tradicionalnom umiranju u ljepoti. Podjetili su svoje čitaoce na nake lijepe sportske priče iz Srbije, pa i na pelea koji je želio da svoj oproštajni meč odigra protiv Jugoslavije, koje su tada zvali ”europski Brazilci”. Podsjetili su tekstom na velike šahiste Ljubomira Ljubojevića i Svetozara Gligorića, navodeći da je poslednji govorio kako igra protiv figura, a ne šahista s druge strane ploče. Tu je pisac teksta poentirao poredeći Gligorića sa Federerom koji  “igra protiv loptice, a ne protiv igrača s druge strane mreže”, dok je Novak sve suprotno od Federera i srpskih velikana sporta.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno