Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena u poslJednje vreme pokazuje utemeljene strahove za budućnost i razvoj mladih naraštaja. Pa je tako nedavna njena izjava da svoju djecu Stefana i Taru ne vaspitava sa batinama naišla na veliki broj pozitivnih komentara, ali isto tako i osuda:

” Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobivala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baba i djed, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i vjerujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu „Budućnost je sad“.. Ali, osim batina, njihova djeca sada žive sa jednim zaista nesvakidašnjim pravilom. Kako prenose neki mediji u Srbiji, Stefan i Tara za svoj rođendan više ne smiju da gase svjećice na torti, a Jelena je objasnila tu njenu odluku:

” Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili svijeće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona sagorijeva sebe da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim taj običaj” ‒ rekla je jelena, a to znači da za Stefana i Taru više nema torti za rođendan sa svjećicama na njima.

Preporučeno