Razlicite bolesti koje se pojavljuju u nasem organizmu i tijelu puno bi lakse bilo izlijeciti kada bi se one otkrile na samom pocetku njihovog stvaranja, cesto ljudi zanemaruju takve signale koje tijelo salje kada nesto nije uredu. Bubrezi su zaduzeni da odstranjuju toksine iz naseg organizma, te je njihova funkcija najbitnija itekako.. A ukoliko je njihova funkcija ugrozena, pojavljuju se neki od sljedecih simptoma, ako imate 2 ili 3 od navedenih obradite se svome ljekaru:

Oticanje lica, zglobova i stopala

Ukoliko vam neki dio tijela otiče to je jasan pokazatelj da bubrezi ne obavljaju dobro svoju funkciju jer su oni ti koji prečišćavaju naš organizam.

Promene boje urina

jedan od glavnih zadataka bubrega je upravo proizvodnja urina i ukoliko dođe do neke promjene u njemu kada je u pitanju boja ili miris to je jedan od nagovještaja da bubrezi ne funkcionišu normalno. Pored ovih promjena simptomi mogu biti i bolno mokrenje, pojavljivanje krvi u mokraći, po noći se budite nekoliko puta da bi mokrili ili je mokrenje postalo rijetko.

Povraćanje i mučnina

se mogu javiit jer tijelo ne izbacuje toksine i štetne stvari iz organizma.

Stalni osjećaj umora

Ovaj simptom se pominje kod skoro svake bolesti i svi mi imamo i kada smo zdravi dane kada smo neraspoloženi i umorni. Međutim ukoliko je osjećaj umora stalan to može značiti da u tijelu imate nedostatak hormona ertropoetina koji luče bubrezi.

Anemija

je također povezana sa nedostatkom oovg hormona koji je glavni za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca.

Osjećaj neprijatnog okusa u ustima

se javlja zbog toksina koji su se zadržali u našem tijelu.

Preporučujemo