Djevojka koja je željela da ostane anonimna poslala je mejl u kome je napisala da je nedavno saznala da je njena majka prevarila oca, te da zapravo nema rođenog brata: ” Upravo sam saznala da brat i ja imamo različite očeve. To je godinama bila tajna u mojoj porodici. Bili smo na zabavi povodom proslave tatinog 60. rođendana, u jednom otmJenom hotelu kada mi je tetka otkrila istinu” – napisala je jedna devojka za “The Sun”.Naime, nejna majka je imala aferu sa svojim šefom, koji je bio oženjen, i to nekoliko godina prije njenoga rođenja. Njen otac je tada mnogo radio, a taj čovjek je bio jedan od najuspješnijih ljudi u gradu, ali nije očekivala da će baš on da bude otac njenome bratu:

” Tako sam ljuta na svoje roditelje što su mi to krili. Ne znam što da radim s ovom informacijom, ali osjećam da moram sa nekim da razgovaram o tome. Treba li razgovarati s roditeljima i reći bratu ili se pretvarati da se ništa od ovoga nije dogodilo? Ne znam ni da li on zna istinu. Volim svog brata, ali hoću li mu kažem da njegov otac nije moj tata?” – rekla je ova mlada žena, a ubrzo je dobila odgovor od stručnjakinje:

” Žao mi je što ste morali ovako da saznate to. Uznemirujuće je saznati ovakve informacije kasnije. Morate da razgovarate sa svojim roditeljima. Možda su donijeli odluku da vam ne kažu jer nisu htjeli da uzrokuju bol ili zbunjenost, a možda nisu htjeli da imate loš utisak o mami” – započela je psihoterapeutkinja Deidre, te je nastavila: ” Vaš tata je bio otac vašem bratu u svakom pogledu. On je bio taj koji je bio uz njega dok je odrastao. Činjenica da mu nije rođeni otac to ne mijenja. No, tajne u porodicama su štetne i ako ste saznali istinu, vjerojatno će i vaš brat, ako već ne zna, saznati. Bilo bi mu daleko bolje da istinu sazna od roditelja nego od nekog drugog” – zaključila je.

 

Preporučeno