Nakon što je pjevačica Danika Krnogorčević na Badnje veče, 6. januara, ispred Hrama Vaskrsenja Hristovog u Podgorici otpjevala pjesmu “Oj svijetla majska zoro”, mnogi su je smatrali uvredom jer se promijenila. Inače, pjesma se smatra drugom državnom himnom zemlje, a pjevačica će biti kažnjena i do 20.000 eura za ono što je uradila.

Danica, zapravo popadija jer je udata za đakona Ivana Crnogorčevića, pokušava da u svojoj pesmi novim stihovima istakne zajedničku prošlost i bratstvo između Srbije i Crne Gore, smatra da njeni stihovi nikoga ne vređaju, mada u svojoj verziji ona peva pesmu koja glasi: „Ti se jedini boriš za slobodu, ti si srpskog porekla, i to jako ljuti narod Crne Gore.“ Danica je prihvatila ističući u intervjuu da Popadić živi istim životom kao i svaki udata žena, otkrila je i da je njen muž pisao tekstove za njene pjesme.Autor je pesme Veseli se srpski rode, koja je omiljena i srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

 

Danica je rekla da je od malih nogu svesna svojih korena, pravoslavne vere i da je umela da služi kao sveštenik. Služenje Bogu i ljudima za nju je bio veliki blagoslov. Njena uloga je važna kao i uloga sveštenika. Njena pesma Veseli se srpski rode postala je nacionalna himna srpske liturgije u Crnoj Gori, a kaže da se njena muzička interesovanja kreću od duhovnih pesama i liturgijskog pojanja do tradicionalne muzike, kako on danas peva.

Preporučujemo