Svi mi, kada se prisjetimo malo, nosimo neke manje ili veće traume iz djetinjstva, a mnoge od njih su vezane uz školu, uz kontrolne, testove i zadaće, a mnogima je zasigurno velika trauma i ta kada se sjete rada zadaća i vježbanja sa svojim roditeljima. Tako je i ovaj snimak jednoga tate iz BiH koji pomaže kćerki oko zadaće postao pravi hit na društvenim mrežama. Naime, ovaj tata je pokazao nevjerojatno strpljenje dok je pokušavao da svojoj kćerci objasni jedan matematički zadatak: “Prvo postavi zadatak”, rekao je tata smireno na početku videa dok su radili domaći za kuhinjskim stolom.

“Kako ću da ga postavim? Nemam pojma da ga postavim”, odgovorila je djevojčica.

“Osam plus četiri u zgradi. Sačekaj. Ne jednako. Znači to su vaše pare…”, nastavio je tata objašnjavati. “Puta tri?”, upitala je kćerka nesigurno.- Dalje je tata nastavio: “Kako, bona, puta tri?! Ako jedna bojica košta tri marke, vi imate ovoliko para, znači, za ovoliko para koliko možete kupiti bojica”, upitao je tata svoju kćerku. Sve ovo je snimala mama djevojčice koja je i sama bila predložila da pomogne kćerci, ali joj je ona rekla:

“Pusti me, učimo”, kazala je kćerka koja nije željela tako lako da odustane od rokešavanja zadatka. “Dobro je”, kazao je tata smireno na kraju snimka svojoj supruzi. Video je za veoma kratko vrijeme postao viralan i ima milionski broj pregleda, a  mnogi koji su pogledali video su se složili da ih je sve ovo podsjetilo na neke njihove traume iz djetinjstva: “Haha, vratila me 25 godina u prošlost”, “Kakve traume mi ovo vraća”, “Kralju dan si mi popravio”, “Legenda”, “Ali kad kaže ‘Dobro je’“, samo su neke od reakcija ispod snimke.

Preporučujemo