Dragan Jovanović Gagi je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca i mnogi ga smatraju i najboljim domaćim komičarem. On je rođen u Beogradu 1965. godine u kojem je završio osnovnu i srednju školu nakon koje polaže prijemni na Akademiji dramskih umjetnosti gdje je i diplomirao u klasi profesora Milenka Maričića.

Od 1990. godine je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta a pored toga on se bavio  i muzikom i sa svojim kolegama je oformio i pozorišnu grupu  The Kuguars a svi pamte i njegovo izvođenje pjesme Ružo rumena koju je otpjevao u seriji Moj rođak sa sela. Kada je  u pitanju njegov privatni život poznato je da je Gagi već decenijama u braku sa svojom kolegicom Brankom Puljić a njihovo jedino dijete kćerka Anđela Jovanović je poput svojih roditelja uplovila u glumačke vode.

Prije 15 godina su poznati glumac i njegova supruga kupili kuću u jednom mjestu u blizini Zlatibora i tamo provode svaki slobodan trenutak. Mjesto se zove Ribnica a do njihove kuće je prilično teško doći i di nje vodi zemljani put kroz bukovu i hrastovu šumu a iz nje se pruža predivan pogled na pašnjake na kojma pastiri čuvaju svoja stada.

Gagi je u jednom intervjuu rekao: Mogao bih da priznam da ovo doživljavam kao dom. Rođen sam u Beogradu, tamo sam odrastao i proveo ceo život. Jednostavno, dođe trenutak kada shvatiš da to može da ostane samo jedna uspomena i da bude lepa turistička destinacija. Njegovo omiljeno prevozno sredstvo ovdje je motor kojim ide u nabavku namirnica do centra mjesta a njemu i supruzi društvo često prave kćerka Anđela i njen izabranik Mihail Dudaš.

 

Oglasi - Advertisement