Emir Kusturica je poznati režiser kojeg su obožavali u Jugoslaviji, ali nakon rata na našim prostorima i njegovog ličnog izbora da se osjeća pravoslavcem i Srbinom u Bosni i Hercegovini više nije popularan, iako je Sarajevo dom u kojem je odrastao, njegovo najveće dostignuće. uspjeh. U tom gradu je upoznao i svoju suprugu Maju, a iako o svom privatnom životu nikada ne priča, kako je počela njegova ljubav sa Majom otkrio je u govoru studentima prisutnim na samitu na Zlatiboru.

Ona je u to vrijeme bila jedna od najljepših Sarajki, a nakon što su se neko vrijeme zabavljali, odlučio je da studira u Pragu i raskinuo s njom. Rekao joj je da ima drugu djevojku i ona je zaplakala. Uživao je u novim poznanstvima i životu u Pragu, a onda je na ulici naletio na mangupa iz Sarajeva koji mu je rekao da Maja privlači nekoliko muškaraca i da će je za nekoliko dana neko osvojiti.

 

Iako se sljedeći dan studentima u Pragu prikazivao Felinijev Amakrod koji je po Kusturicinom mišljenju najbolji film svih vremena, on je odlučio da ode u Sarajevo i putovao je cijeli dan ali Maju nije vidio. Nije odustajao i sljedeći vikend se opet uputio u Sarajevo i saznao je da je Maja na Jahorini i da ima momka koji je sin poznate pjevačice Bebe Selimović.

Preporučujemo