“Ja sam Sandra, imam 44 godine, trenutno živim u Salkemundeu i tražim oca kojeg nikad nisam upoznala. Došao je u rodni grad moje majke kao gastarbajter sredinom sedamdesetih, radio je najviše prije godinu dana, radeći kao obrtnik u domovini – Jugoslaviji. To je sve što znam” – otkrila je Sandra za emisiju književnice Julije Lajših pred kamerama njemačke TV. Serija, Bite melde dih, na molbe gleda kao na traženje davno izgubljene obitelji ili prijatelja, pa je Sandra prošle godine odlučila zatražiti Julijinu pomoć u pokušaju da pronađe svog oca.

 

 

Otkrila je da je majku često pitala tko joj je otac i gdje je, ali nije znala ili joj nije htjela reći istinu: “Nije mi rekla je li to bila velika ljubav i koliko je trajala Tražila sam i slike, ali ih nikad nisam dobila. Podatke koje sam tražila, nisam mogla pronaći nikakve podatke o njemu. Samo sam htjela znati tko mi je otac”, rekla je Sandra. Na početku potrage, na osnovu imena i prezimena te mjesta rođenja Sandrinog oca, Julija otkriva staru adresu u Beogradu i šalje svoje kolege u Srbiju da dođu do istine. Dolaskom u Beograd, na vrata vijeća prvo je pokucao njen kolega Jasmin, a nju su uputili u gradsku kuću:

 

“Osoba s kojom sam razgovarala rekla mi je da je 2011. godine umro čovjek po imenu Dragomir Stojisavljević i da je sahranjen na beogradskom groblju. Nažalost, bojim se da to ima veze sa Sandrinim ocem” – Jasmine u kameru, a zatim pravac groblje, gdje se uvjerila u tužnu vijest.

ostatak pročitajte ovdje

Oglasi - Advertisement