Koordinatorica za zagovaranje Udruženja “Da se zna Ana Petrović vodila je raspravu na TV-u sa narodnom poslanicom Milicom Đurđević Stamenkovski a tema je bila održavanje Europrajda i u debati došlo je do izrazitog okršaja.

 

U javnosti se pojavila najava ovogodišnje parade ponosa po nazivu Europrajd i tema je izazvala veliko interesovanje, takođe saznajemo da će se na paradi pojaviti i gosti iz inostranstva. Ipak na kraju je donesena odluka da šetnje vezane za ovu manifestaciju neće biti pa su se pripadnici LGBT zajednice počeli ćaliti.

 

Veliki broj ove populacije kao i organizatori zagovaraju na toleranciju, harmoniju i ljubav a kako kažu stručnjaci oni su baš pokazali suprotno. Kada se pojavila informacija da će parada da se otkaže odnosno odloži, pripadnici ove skupine pozvali su na reakciju evropskih institucija i kaznu za Srbiju zbog donesene odluke.

Petrović je navela da će nedelja Prajda biti održana i da joj je čudno kako država može da zabrani Europrajd.

– U ovom trenutku pominje se samo konkretno zabrana šetnje, iako mi nismo dobili nikakvo obrazloženje da je nešto nebezbedno. Naravno i dalje će postojati Prajd week odnosno nedelja koja prethodi šetnji. Za vreme nje biće brojne manifestacije i koncerti – rekla je Petrović.

 

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo