Poznato je da je prije dva mjeseca preminuo poznati srpski političar Milutin Mrkonjić Mrka koji je bio i počasni predsjednik SPS-a. Ipak, on je javnosti bio više poznat kao emotivni partner poznate pjevačice narodne muzike Ane Bekute, sa kojom je bio posljednjih 11 godina svoga života i od koje se skoro nije ni odvajao te je u više navrata izjavljivao kako je ona ljubav njegovog života. Tek nakon njegove smrti javnost je saznala da se Mrka nikada nije zakonski razveo od svoje supruge Dragane, sa kojom je bio 30 godina, te da je Mrka o Daši vodio brigu sve do posljednjeg dana. Mnogima baš i nije bio normalan taj njihov odnos, ali Mrka je izuzetno poštovao Dašu i bez obzira što je bio u vezi sa Anom, gledao je da njegova supruga ima sve što joj je potrebno.

I sama Ana Bekuta je izjavljivala da joj sve to ne smeta, te da Daša nema nikoga drugoga ko bi brinuo o njoj, i da ona ne želi da se miješa u te Mrkine stvari. NaMrkinoj sahrani su bile i Ana i Daša, te se saznalo da je odmah nakon Mrkine smrti Ana kontaktirala Dašu, te joj je ponudila svaku vrstu pomoći.

Daša joj se na to zahvalila te je rekla Ani kako su Mrkini partijski drugovi iz SPS-a već preuzeli brigu o njoj i da će ona dobijati Mrkinu penziju. poznato je da je pred samu smrt Mrka zamolio Anu da i nakon njegove smrti nastavi da pjeva, a zamolio je i Aninog unuka Branka, da ako se njemu šta desi da brineo ani, da ne bude sama. Branko je tu Mrkinu želju shvatio veoma ozbiljno, te se preselio kod Ane, te je u svakom trenutku sa svojom bakom, i dovozi je i na snimanje Zvezda granda

 

 

 

 

Preporučeno