Poznato je da veoma često odnosi između snaje i svekrve znaju da budu veoma komplikovani, a veoma često se sitne čarke znaju pretvoriti u veliku netrpeljivost koja zna da zagorča živote svim članovima porodice. U takvoj situaciji se našla i Beograđanka Svetlana I. (37) koja je svoju ispovijest podijelila na društvenim mrežama, a njeno višegodišnje neslaganje sa svekrvom je kulminiralo na jednoj sahrani:

“Rođena sam u Beogradu, moji roditelji također, ali nikada nismo nešto držali do tog ‘gradskog pedigrea’. Normalno sam vaspitavana, mama i tata su ne učili da cijenim ljude ne po tome odakle su nego kakvi su. Zato ni njima nije smetalo kada sam im rekla da se udajem za ‘momka sa sela’. Goran je iz okoline Knića, jednog sela koje ne bih da imenujem. Dovoljno je da kažem da je to Šumadija, a najbliži veći grad je Kragujevac”, počela je Svjetlana svoju ispovijest. Kkao je rekla, njih dvoje su se upoznali na fakultetu, i odmah su kliknuli, a veoma brzo njen Goran je upoznao i njene roditelje, koji su ga prihvatili kao njihovo dijete. Kada su odlučili da se vjenčaju, godinu dana kasnije, Svetlana je otišla kod Gorana na selo, kod njegovih, i taj susret je prošao idilično:

“Svekrva je bila divna, mila žena, koja se jako trudila da mi ugodi. Bilo mi je prosto neprijatno koliko je trčkarala oko mene nutkajući me svim i svačim. Njegovi u bili bogati, ne samo za seoske uslove, nego inače. Imali su dosta zemlje i veliki broj ljudi koji su za njih radili. Bila sam impresionirana kako održavaju domaćinstvo i svidjela mi se ideja da djecu odgajam u prirodi, na čistom vazduhu…”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučeno