Selo Velika Ivanča je takoreći postalo selo duhova, nakon što je 9. aprila 2013. godine Bogdanović likvidirao čak 13 ljudi, a među njima je bio i dječak koji je imao samo 2 godine. Ovaj najveći masakr u Srbiji se desio prije devet godina u selu Velika Ivanča, koje se nalazi nekoliko kilometara od Beograda, a tada je  Ljubiša Bogdanović (60), do tada miran i porodičan domaćin, bez ikakvog povoda u zoru, dok su još spavali u svojim kućama, pobio 13 svojih rođaka i komšija, među kojima i dječaka Davida od samo dvije godine!

Stanovnici ovoga sela, koji su srećom izbjegli smrt toga dana , od tada, kako i sami kažu, žive u selu duhova, okruženi su umrlicama, praznim kućama i punim grobljem. Bogdanović je svojim zločinom zatvorio pet kuća, a cijelo selo, posebno porodice žrtava je osudio na vječnu patnju. Svoj krvavi pohod Ljubiša je krenuo u svojoj rođenoj kući u kojoj je sa hicima iz pištolja ubio sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), dok je suprugu Javorku (76) ranio. Nakon toga je nastavio svoj krvavi pir po komšijskim kućama, a kod svojih prvih komšija, Despotovića je hladnokrvno ubio bračni par Mikaila (67) i Milenu (61), ali i njihovog sina Gorana (24), snajku Jovanu (21) i unuka Davida (2). Kako kažu neki od komšija, dječaka je bio irešetao u majčinom naručju, te je tri metka ispalio u njega.

Bogdanović je zatim usmrtio i Draganu Stekić (50), njenu svekrvu Danicu (78), kao i bračni par Mijailović, Velimira (68) i Olgu (69). Smrt nažalost nisu izbjegli ni Ljubinka Ješić (64) i njen sin Miloš (48). Nakon zločina Ljubiša se ubio.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučeno