Kupovina poklona za naše drage osobe često predstavlja veliko zadovoljstvo. Naravno, ponekad mogu nastati problemi ako ne možemo pronaći ono što smo planirali ili kada jednostavno ne znamo šta da pokažemo svojim najdražima. Naravno, gdje se može ili treba dati određena šifra, sve ovisi o tome šta je opasno. Pokloni su drugačiji ako nekome kupujemo poklon za rođendan, vjenčanje, godišnjicu itd.

Ali, u našim krajevima je važno i kakav poklon nekome poklonimo kada postane poznat! Da, ne može se sve pokloniti na ovaj veliki dan. Neka vjerovanja i praznovjerja nalažu šta je zabranjeno, a šta je preporučljivo obožavati u slavu. Ova verovanja su sačuvana u srpskoj tradiciji i neguju se i danas. Razlog zašto ne biste trebali pokloniti nekome nešto je taj što taj poklon donosi veliku nesreću. Danas ćemo vam otkriti šta nikada ne biste trebali dati drugima i zašto.

Oštri predmeti su prvi na listi, a to su naravno noževi, igle i slično. Njih svakako izbjegavajte jer oni sa sobom donose svađu i raskid. Ogledali i drugo posuđe se ne smiju poklanjati jer ogledalo predstavlja takozvanu zarobljenu magiju.

Preporučujemo